Junco

Vacature Management Assistent

Vacature:
Management Assistent

Wat krijg jij?

Wat heb jij nodig?

Jouw werkdag

In de mooie rol van Management Assistent bij Junco ga jij genieten van volledige zelfstandigheid! Ben jij op zoek naar afwisseling in je werk? Ook dat vind je zeker in deze baan terug! Naast de algemene ondersteuning zoals het plannen & organiseren van bijeenkomsten (tussen je collega’s met externe partijen) en het fungeren als eerste aanspreekpunt voor collega’s en externe relaties, mag je je ook o.a. bezighouden met:

  • De uitvoering van de social media-uitingen van Junco volgens de (nieuwe) huisstijl. Je voelt je op de socials als een ‘vis in het water’ en weet op creatieve wijze de zichtbaarheid van Junco te vergroten.
  • Op orde houden van het personeelsdossier, en nog leuker: het organiseren van personeelsbijeenkomsten/uitjes!
  • Het op facilitair vlak draaiende houden van het kantoor (o.a. beheer voorraad kantoorartikelen en boodschappen). En leuk om alvast te weten: het kantoor krijgt begin volgend jaar een grote make-over; zie jij je rol hierin al voor je?
  • Vastgoedbeheer: jij bent de contactpersoon voor eventuele vragen van huurders en zet zo nodig deze vragen intern uit. Ook houd je de administratie bij. Leuk! Want op deze manier maak je nog wat verder kennis met de vastgoedwereld.


In deze rol word je zeker niet beperkt in je taken. Zie jij dat iets beter of anders kan? Voel dan vooral de vrijheid om dit bespreekbaar te maken en vervolgens aan te pakken. Kortom; een mooie zelfstandige rol die je deels naar je eigen ideeën verder kunt invullen. Want jij voelt aan wat Junco als groeiende organisatie aan ondersteuning nodig heeft en weet hier goed op in te spelen.

Waar ben jij sterk in?

Bij Junco werk je samen met collega’s die afzonderlijk van elkaar werken aan projecten. Jij bent een ster in het verbinden van de collega’s en geeft hiermee het teamgevoel een boost. Tijd voor een personeelsuitje of een borrel? Voor jou geen reden om te wachten. Je bent nieuwsgierig ingesteld. Al hoef je niet op de inhoud met je collega’s mee te kunnen praten, vind je het wel belangrijk dat je weet wat er bij je collega’s speelt in het werk(veld). Zo kun jij namelijk je dienstverlening beter laten aansluiten op wat er nodig is binnen Junco en weet je je gemakkelijker in de organisatie te bewegen. Jouw enthousiasme, energie en positieve gezellige instelling werkt daarbij zeker in jouw voordeel!

Over Junco

Junco is een vastgoedontwikkelaar in Zwolle. Dit betekent dat zij met creatieve vastgoedprojecten iets waardevols toevoegen aan de stad. Het werk begint veelal met het zoeken naar kansen. Een gebouw waar niemand iets mee kan, zonder toekomst. Of een stuk grond, waar niks mee mag, maar wel vraagt om een nieuw gebruik of invulling.

Een mooi voorbeeld is de aankoop van de voormalige V&D/Hudson’s Bay (Het Handelshuys) in Zwolle. In de plaats van het voormalige warenhuis wordt er nu druk gebouwd aan een nieuw pand met onder meer een hotel en appartementen. Een gaaf project midden in de prachtige binnenstad van Zwolle! 
Bij alle projecten werkt Junco met veel oog voor de omgeving, de historie, de direct betrokkenen en het milieu.

Met wie ga je in de organisatie samenwerken?

Jouw leidinggevende en eerste aanspreekpunt is Alfred Tibben de algemeen directeur van Junco. Je werkt in een team van 15 leden bestaande uit: conceptontwikkelaars, projectontwikkelaars, financieel managers en een verkoopmanager.

Ben je alvast benieuwd naar de gezichten achter Junco? Leer het team kennen op: www.junco.nl

Solliciteren

Is dit jouw nieuwe uitdaging?

Eqib | The Human Factor
Marije Bremmer
06 – 42 02 95 86
m.bremmer@eqib.nl
www.eqib.nl